Yrityksen arvot ja vastuullisuus

Hotelli Kalevala sijaitsee upean puhtaan luonnon keskellä ja aiomme omalla toiminnallamme kunnioittaa luontoa sekä paikallisia palveluita kestävän kehityksen mukaisesti. Toimimme yhteistyössä paikallisten ja ympäryskuntien ohjelma-, kuljetus-, luonto- ja opaspalveluja tarjoavien yritysten kanssa. Matkailun edistäminen, työpaikkojen lisääminen ja työn kannattavuus alueella on meille tärkeää.

Suosimme ravintolassamme lähiruokaa paikallisilta toimijoilta. Ravintolaamme paikallisilta toimijoilta saamme mm. vihanneksia, kananmunia, leipiä, leivonnaisia sekä kalaa viereisestä järvestä ja Kainuun alueella. Omassa keittiössä valmistuu myös tilanteen mukaan leivät, leivonnaiset sekä itse tehty jäätelö. Lisäksi ostamme suoraan lähiluonnosta kerättyjä marjoja ja sieniä paikallisilta marjastajilta ja sienestäjiltä. Olemme myös kartoittaneet ympäryskuntien tarjontaa ja aiomme tulevaisuudessa tilata lisäksi muita tuotteita lähialueelta. Kahvi sekä tee ovat vaihtuneet luomutuotteiksi ja keittiön henkilökunnan kanssa etsimme jatkossa myös muista tuotteista luomu- ja reilun kaupan vastineita. Emme käytä liha-, kala- tai äyriäistuotteita jotka ovat peräisin uhanalaisista tai suojelluista kannoista tai lajeista.
Kasveja, eläimiä tai historiallisia ja arkeologisia esineitä ei myydä, vaihdeta tai pidetä esillä
Sitoudumme tekemään vastuullisia hankintoja ja investointeja. Uusia käyttötavaroita ostetaan vain tarvittaessa, vanhat korjataan mahdollisuuksien mukaan.

Autamme asiakkaitamme löytämään läheisen luonnon. Vastaanotostamme neuvomme viereisille hiihtoladuille, parhaille lumikenkäreiteille ja upeimpiin luontokohteisiin. Meiltä löytyy myös neuvot ja avut muiden paikallisten palvelujen äärelle. Innostamme myös vieraamme mukaan säästämään ympäristöä valinnoillaan mm. sähkön ja veden kulutuksessa huoneessa. Hotellilla on sähköautojen latauspisteitä asiakkaiden käyttöön. Laskemme lämpöjä ja muutamme ilmanvaihdon asetuksia tarpeen mukaan tyhjistä tiloista hiljaisina aikoina energian säästämiseksi.

Osa henkilökuntamme on osallistunut We Speak Gay -sateenkaarikoulutukseen, joka kannustaa yrityksiä monimuotoisuuteen. Tiedostamme sateenkaari-ihmisten kokeman syrjinnän matkailussa ja haluamme aktiivisesti viestiä ja toimia niin, että yrityksemme on turvallinen tila kaikille.

Kohtelemme kaikkia vieraitamme sekä henkilökuntaamme tasa-arvoisesti kunnioituksella. Emme välitä kenenkään taustasta, kansallisuudesta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Palkkauksessa emme syrji ketään esim. iän, etnisen taustan, sukupuolen tai vamman takia.

Yrityksemme takaa turvallisen työympäristön ja valvomme, että tilamme ovat fyysisesti ja henkisesti turvalliset sekä henkilökunnalle että vieraille. Meillä on koko henkilökunnalle työtapaturmavakuutus ja työterveydenhuoltopalvelu. Emme hyväksy korruptiota tai kehenkään kohdistuvaa häirintää tai hyväksikäyttöä. Henkilökunnallamme on koulutettu kriisitilanteiden varalle.
Edellytämme, että alihankkijat noudattavat työntekijöiden oikeuksia koskevaa lainsäädäntöä.

Sitoudumme kouluttamaan henkilökuntaamme omaan työhönsä liittyviin ympäristö- ja vastuullisuusasioihin. Yrityksemme ympäristövastaava tiedottaa henkilökuntamme jäseniä uusista käytännöistä, ekologisista valinnoista ja mahdollisuuksien mukaan henkilökunta osallistuu asiaa koskeviin koulutuksiin.

Sitoudumme edistämään paikalliskulttuuria mm. tilaamalla paikallisia elintarvikkeita, myymällä paikallisia matkamuistoja. Paikallisen sisustussuunnittelijan kanssa on yhdessä suunniteltu ja häneltä tilattu sisustuselementtejä, jotka valmistettu paikallisten sahayritysten hukkapuusta.

Olemme mukana Wild Taiga - Kuhmo-Suomussalmi yhteismarkkinointiyhdistyksessä, joka valittiin STF-pilottikohteeksi. Yritykset ovat yhdessä kehittämässä alueen kestävää kehitystä ja suunnitteilla on alueelle matkustaville asiakkaille mahdollisuus kompensoida matkan päästöt alueen hyväksi.

Noudatamme lakia, asetuksia ja sopimuksia ja aiomme toiminnallamme luoda matkailusta kestävää ja innostaa muita toimijoita, vieraitamme ja henkilökuntaamme kestävän kehityksen toimiin. Olemme laskeneet yrityksemme hiilijalanjäljen ja aiomme toiminnallamme pienentää sitä energian- ja vedensäästöllä, lisäämällä kasvisruokavaihtoehtoja, seuraamalla kuormatilauksia sekä vähentää ruokahävikkiä entisestään.

Olemme olleet mukana vuodesta 2023 Green Key -vastuullisuusohjelmassa. Sertifiointi on muutakin kuin kyltti ovenpielessä - sitoudumme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kehitämme jatkuvasti toimintamme sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä sekä minimoimme ympäristökuormituksen. Hakemusprosessi on jatkuva, sertifikaatti myönnetään auditointien myötä sen mukaan, miten yritys täyttää vaatimukset. Vuonna 2023 saimme myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland - merkin.