A la carte avoinna päivittäin klo 16:00 - 21:30
(tilaukset klo 21:00 mennessä).



Menu

Alkuruokia alku / pää

Caesarsalaatti 11,00 / 17,00 L, (G)
Paistetulla kanalla 14,00 / 20,00 L, (G)
Rapealla pekonilla 13,00 / 19,00 L, (G)
Kanalla ja pekonilla 17,00 / 22,00 L, (G)

Mansikkainen mozzarellasalaatti 14,00 / 20,00 L, G

Kermainen lohikeitto 14,00 / 20,00 L, G



Pääruokia

Punajuuripihvit 25,00 L, G (V)
Punajuuripihvit, vihreää parsaa ja hummusta sekä hunajalla gratinoitua vuohenjuustoa salaattipedillä. Saatavilla myös vegaanisena.

Kantelettaren kuhapergamentti 36,00 L, G
Ravintola Kantelettaren suosituin klassikkoannos
Oman järven kuhaa, smetanaperunoita sekä kauden kasviksia

Kainuun lohta 32,00 L, G
Paistettua lohta kermaperunoilla, vihreää parsaa ja puolukkakastiketta.

Talon burger 23,00 L (G)
Paahdetun briossisämpylän välissä valittu pihvi, ketsuppia, karamellisoitua sipulia ja maustekurkkua sekä rapeaa salaattia,
talon kastiketta, cheddaria. Lankkuperunoita.
Pihvivaihtoehdot jauheliha / lohi / halloumi
Teemme pihvimme itse käyttäen kuhmolaista jauhelihaa ja kainuulaista kalaa

Perinteinen poronkäristys 38,00 L, G
Poronkäristystä, perunasosetta, suolakurkkua ja puolukkasurvosta

Lehtipihvi 30,00 L, G
Naudan lehtipihvi, maustevoita, uunijuureksia ja lankkuperunoita



Jälkiruokia

Mustikkakukko 12,00 L
Lämmintä perinneherkkua vaniljakastikkeella

Kainuun leipäjuustoa 12,00 L, G
Uunissa kanelikermassa haudutettua leipäjuustoa ja lakkahilloa

Talon tervajäätelö 12,00 L, G
Itse tehtyä tervajäätelöä Lentiiran tervasta ja lakkahilloa

Marinoituja marjoja 8,00 L, G (V)
Mansikkasiirapissa ja vaniljaliköörissä marinoituja kesämarjoja vaniljavaahdolla. Saatavilla myös vegaanisena.




3 ruokalajin menut

KANTELETTAREN MIELIMAKUJA

L, (G)
Menussa tarjoillaan parhaita Kuhmolaisia makuja paikallisista raaka-aineista

Perinnepäre
Maistiaisia paikallisista mauista: rönttöstä, Kainuun leipäjuustoa ja lakkaa, sienisalaattia ruiskupissa, kainuulaista kalaa
***
Kantelettaren kuhapergamentti
Lammasjärven kuhaa, smetanaperunoita sekä kauden kasviksia
***
Talon tervajäätelö
Itse tehtyä tervajäätelöä Lentiiran tervasta ja lakkahilloa

59,00 / 1 hlö
55,00 / hlö 2 - 4 hengelle
49,00 / hlö 5 - 8 hengelle


POHJOLAN PIDOT

L, (G)
Menu on saanut inspiraation Kalevalan runoista.
Osa runoista poimittu menun oheen.

Pohjolan emännän leivokset
Lajitelma kuhmolaisia teoksia: savulohi, poro ja porkkana.
Tarjoillaan kantarellilevitteen ja kotikaljan kera.

Siitä Pohjolan emäntä laittoi keitot kiehumahan, kattilat kamuamahan,riehtilät remuamahan. Leipoi siitä leivät suuret, suuret talkkunat taputti hyvän rahvahan varaksi, joukon suuren syötäviksi. Saipa leivät leivotuksi, talkkunat taputetuksi. Kului aikoa vähäisen, pirahteli pikkaraisen: olut tykki tynnyrissä, kalja keikkui kellarissa
***
Sonni suuri suomalainen
Itäsuomenkarjan entrecote, maalaisperunalohkoja, kasviksia sekä olutkastiketta

Kasvoi härkä Karjalassa, sonni Suomessa lihosi; ei ollut suuri eikä pieni, olihan oikea vasikka! Hämehessä häntä häilyi, pää keikkui Kemijoella; sata syltä sarvet pitkät, puoltatoista turpa paksu.
***
Marjatan marjamättähät
Puolukkasorbettia ja suolakinuskia

Marjatta, korea kuopus, meni matkoa vähäisen, meni marjan katsantahan, punapuolan poimintahan hyppysillähän hyvillä, kätösillä kaunihilla. keksi marjasen mäeltä, punapuolan kankahalta

Menu saatavilla myös kasvisversiona

59,00 / 1 hlö
55,00 / hlö 2 - 4 hengelle
49,00 / hlö 5 - 8 hengelle



Menuihin sopiva juomapaketti 24,40 /hlö
- Talon alkumalja Tellervo (Kalevala Gin, Campari, karpalolikööri)
- Haapalan Se Kainuulainen Leganda -olut (Sotkamo)
- Finlandia Coffee (kahvi, Finlandia-vodka, lakkalikööri)

A la Carte

Keittiömme on suunnitellut a la carte -listan paikallisia tuotteita hyödyntäen ja muuntautumaan sesonkien mukaan.

Saatavuus

Ympäri vuoden